Michel Flamand,
Musicus, Fluitist, Toetsenist, Dirigent,

Op 5-jarige leeftijd leerde Michel Flamand thuis al piano spelen.

Als 8-jarige ging hij naar de muziekschool van Wezet in 1984. Hij studeerde daar af voor notenleer, dwarsfluit, kamermuziek en jazz. In diezelfde periode volgde hij ook lessen aan de Academie Voeren-Riemst. Daar studeerde hij Orgel, begeleidingspraktijk en luisterpraktijk. Ook deed hij mee met het jeugdorkest “Jeugd en Muziek” in Hasselt onder leiding van Ernest Maes.

In 1994 startte hij zijn studies aan het conservatorium in Luik. Daar volgde hij notenleer en methodiek, dwarsfluit en methodiek en kamermuziek. Dit kon hij in de praktijk brengen door dwarsfluitles te geven bij Casino-Tongeren, harmonie St-Cecilia Voeren, in de academie van Amay en bij harmonie Berggalm Noorbeek.
Sinds 1998 is Michel leerkracht AMV, koorzang en samenspel in de academie van Wezet en sinds 2001 is hij leerkracht dwarsfluit en groepsmusiceren in de academie Voeren-Riemst.

Michel is dirigent bij de jeugdharmonie Sint-Martinus Riemst sinds 2015. Dit doet hij ook bij het klaroenkorps en de drumband van de Schutterij Sint-Martinus in Sint-Martens-Voeren sinds 2011 en bij het Jeugdorkest « Les Ménestriers Mosans » van de academie van Wezet sinds 2003.

Verder is hij freelance fluit-piccolo-speler in de regio Voeren-Riemst, waar hij vaker op de planken staat met verschillende harmonieorkesten. Michel is ook zeer actief op diverse podia op keyboards.

Sinds oktober 2019 is hij dirigent bij de Kon. Parochiale Harmonie Sint-Cecilia Millen.
Michel is een zeer gedreven musicus en straalt altijd heel veel enthousiasme uit. Echt “PASSIE” voor muziek die hij overal overbrengt naar zijn leerlingen en muzikanten.